Barion Pixel

Étrendkiegészítők

Mai, rohanó világunkban sokszor elfeledkezünk magunkról, pedig az év minden napján figyelmet kellene fordítanunk egészségünkre. Egy kis akaraterővel gyorsan a napi rutin részévé válhat a szervezetünk számára nélkülözhetetlen ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek pótlása.

EGY KIS MAGYARÁZAT

A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyeket szervezetünk nem tud előállítani, de anyagcserénk és energiaforgalmunk lebonyolításához nélkülözhetetlenek. Szervezetünknek kis mennyiségben ugyan, de folyamatosan szüksége van rá. Ha valaki változatosan étkezik, akkor bizonyos vitamin mennyiséghez hozzájuthat szervezete, de nem biztos, hogy a napi szükségletre. Ha hosszabb ideig nem juttatjuk be a táplálkozás során a vitaminokat szervezetünkbe, akkor akár hiánybetegségek is kialakulhatnak; szinte elképzelhetetlen, de előfordulhat az is, hogy szervezetünk egyáltalán nem kap vitamint.

A vitaminoknak oldhatóságuk alapján 2 csoportba sorolhatjuk: zsírban (A, D, E, K) és vízben oldódók (B, C).

Bizonyos ásványi anyagokra is szükség van az élő sejtek, szövetek működéséhez, részleges vagy teljes hiányuk esetén – a vitaminokhoz hasonlóan – a szervezet rendellenes működése figyelhető meg. Szervezetünknek mindegy 50 elemre van szüksége kisebb vagy nagyobb mennyiségben, talán a legfontosabbak:

  • nátrium (Na)
  • kálium (K)
  • kálcium (Ca)
  • magnézium (Mg)
  • foszfor (P)
  • vas (Fe)
  • klór (Cl)
  • jód (J)
  • szelén (Se)

Mind a vitaminok, mind pedig az ásványi anyagok a védő tápanyag kategóriájába sorolhatók.

HASONLÍTSA ÖSSZE!

Gyártók tömege készít étrendkiegészítők formájában vitaminokat és ásványi anyagokat, ezek eltérő mértékben tartalmazhatják a hatóanyagokat. Mi azt tanácsoljuk, hasonlítsa össze ezeket, olvassa el alaposan az „apróbetűs” részt, azaz a hatóanyag-tartalomra vonatkozó információkat, így rögtön el fogja tudni dönteni, melyik az Önnek megfelelőbb, akár pénztárca kímélőbb.

Mit és milyen mennyiségben?

Nagyon sok internetes oldalt, cikket találhatunk, ami segítséget jelenthet a napi vitamin és ásványi anyag szükséglet meghatározásában, léteznek kalkulátorok is, amelyek a szükséges paraméterek (életkor, nem, fizikai aktivitás, dohányzási szokások stb.) megadása után részletezik, melyik vitaminból, ásványi anyagból adott paraméterekkel rendelkező egyénnek vélhetően milyen napi szükséglete lenne.

Természetesen a közforgalomban kapható termékekre kötelezően feltüntetendő az ajánlott napi fogyasztás minimális mennyisége vagy a napi ajánlott értéke, de ezek a fentiekből fakadóan változtathatók.

Tökéletesre törekszünk

A kedvenc

Amikor üzletünk étrendkiegészítő-kínálatát terveztük nem kellett sokáig gondolkodnunk, melyik termékcsaládra fogjuk a hangsúlyt fektetni: a Szabó Gál Bence által kifejlesztett GAL termékek és Dr. Letoha Tamás Pharmacoidea és Mentalfitol étrendkiegészítői egyaránt megtalálhatók üzletünkben.

Válogasson minősített étrendkiegészítős termékeink közül.